Mramorová deska 40x30cm
Mramorová deska je nejen velmi krásný, ale také velmi praktický. Tuto mramorovou sesku můžete použít k vyválení fondánu, marcipánu nebo jiného těsta. Navíc je talíř ideální k temperování čokolády. Temperování čokolády je důležité pro to, aby čokoláda byla pěkně lesklá a křupavá. S mramorovou deskou můžete temperovat podle metody „tableer“.
Stolování s novým mramorovým talířem na dort
- Rozpusťte čokoládu na cca 45 °C (např. ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě).
- Nalijte asi 2/3 rozpuštěné čokolády na mramorovou desku
- Čokoládu ochlaďte stěrkou, aby se neustále pohybovala. Dělejte to, dokud čokoláda nevychladne na přibližně 27 °C.
- Pak obě části čokolády smíchejte v míse a dobře promíchejte. Pokud vše půjde dobře, čokoláda má nyní teplotu asi 31,5 °C.
- Je důležité čokoládu dobře promíchat.
- Čokoláda se temperuje a je připravena ke zpracování!
Specifikace
- Rozměr desky: 40 x 30 x 1,4 (v) cm.
- Materiál: mramor
- Hmotnost: přibližně 5,65 kg
- Barva: šedá/černá
Tip : Mramorová deska je dodávána v kartonovém obalu, doporučujeme před vyjmutím desky z obalu nejprve otevřít všechny rohy. Nevytahujte ji, mohlo by dojít k uvolnění nožiček