Molen de Hoop Směs na chléb s nízkým obsahem sacharidů 1 kg Směs na hnědý pšeničný chléb se semínky a jádry

Kód: 2789
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Molen de Hoop
185 Kč
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
17.6.2025
Možnosti doručení

Směs na chléb Molen de Hoop s nízkým obsahem sacharidů 1 kg je praktická směs na chléb, se kterou si můžete velmi snadno upéct vlastní lahodný nízkosacharidový chléb. Stačí do směsi přidat vodu a droždí. Tato směs na chléb je plná chuti a je bohatá na semínka a pecky. Směs má samozřejmě nízký obsah sacharidů a vysoký obsah bílkovin.

Recept
500 gramů nízkosacharidové směsi na chléb Molen de Hoop, 4 gramy sušeného droždí a 340 mililitrů vody. Ujistěte se, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Postup pekárny chleba
Vložte všechny ingredience do pekárny chleba. Zvolte program s dobou pečení 3 hodiny až 3 hodiny a 50 minut.

Pečení chleba v troubě (bez pekárny chleba)
Dodržujte ingredience/poměry z receptu na pečení chleba v pekárně chleba (viz výše).

1. Ujistěte se, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu (20–25 °C), jinak použijte tento výpočet: 3x požadovaná teplota těsta mínus teplota mouky, mínus pokojová teplota = teplota vody.
2. Z mouky, droždí a vody (nejprve ne všechnu vodu) vytvořte těsto v kuličce.
3. Poté v případě potřeby přidejte margarín (pokud je v receptu).
4. Nyní těsto dobře prohněťte, např. tak, že ho o pracovní desku rozeberete dlaní, spojíte, otřete atd. Nejlépe ne na nerezové pracovní desce, protože by těsto pak opět vychladlo. V případě potřeby zvolte na pracovní desku dřevěné prkénko.
5. Doba hnětení závisí na vašich zkušenostech s hnětením, ale bude to nejméně 5–10 minut. Hnětení vám umožní i silný kuchyňský robot.
6. Těsto je dobré, když je pružné, „suché“ a hladké. Pomalým oddělováním kousku těsta (s trochou mouky na prstech) můžete vytvořit velmi tenkou průhlednou membránu. Pokud je tomu tak, pak je těsto dostatečně prohněté.
7. Nyní z tohoto těsta vytvarujte pěknou pevnou kouli (bouli) s hladkou slupkou a nechte ji kynout ± 30 minut na teplém místě (20–25 °C). Během kynutí těsto přikrývejte potravinovou fólií nebo mírně vlhkou utěrkou, abyste zabránili chladu, průvanu a/nebo vysychání těsta z vnější strany.
8. Po 30 minutách tuto kouli nebo špičku zploštěte, případně ji rozválejte kulatou tyčkou tak, aby měla délku 2x delší než chlebová forma. Nyní konce jeden po druhém přehněte a nechte 1x delší než chlebová forma. Poté těsto znovu pevně srolujte odshora dolů a vložte ho do chlebové formy s posledním švem na dně chlebové formy.
9. Nechte těsto znovu kynout ± 40 minut a poté ho vložte do předehřáté trouby na 200 °C/220 °C. Při vkládání do trouby také postříkejte spodní plech trouby trochou vody, aby se vytvořila pára, a dvířka znovu rychle zavřete.
10. Po 35–40 minutách by měl být chléb propečený a mít pěknou zlatavě hnědou barvu ze všech stran. Pokud ne, příště chléb vložte do trouby výše nebo níže, nebo upravte teplotu trouby.
11. Chléb ihned po vyndání z trouby vyjměte z formy a nechte ho odpařit.
12. Čerstvě upečený chléb je hotový, když na něj poklepete zní „dutě“.

Proč zvolit nízkosacharidový chléb?
Existuje několik důvodů, proč zvolit nízkosacharidový chléb. Možná chcete omezit příjem sacharidů, abyste zhubli, a/nebo proto, že chcete zdravější životní styl. V obou případech se pak často chleba vzdáte, ale díky nízkosacharidové směsi na chléb od Molen de Hoop to již není nutné! Čerstvý domácí chléb je samozřejmě nejchutnější. Takže byste chtěli jíst méně sacharidů, ale přesto si vychutnat čerstvý domácí chléb? Pak si odteď pečte chléb s nízkosacharidovou směsí na chléb Molen de Hoop 1 kg!

Složení:
Pšeničná mouka; pšeničný lepek; lněné semínko; sezamová semínka; pražené sójové granule; slunečnicová semínka ; sójová mouka; pšeničná vláknina; emulgátor: E472e, E322 ( sója ), E482, E471; sůl; žitná mouka; pražená žitná sladová mouka; regulátor kyselosti: E508; pražená ječná sladová mouka; zlepšovač mouky: E300; pšeničná sladová mouka; enzymy ( pšenice ). Tento výrobek se vyrábí v zařízení, které také zpracovává obiloviny obsahující lepek, ořechy, sezamová semínka a mléko.
Alergeny viz složky vytištěné na obalu  . 

Nutriční hodnoty na 100 gramů:
Energie: 1618 kJ / 387 kcal
Tuky: 14 g
z toho nasycené: 2 g
Sacharidy: 38 g
z toho cukry: 2 g
Vláknina: 16 g
Bílkoviny: 24 g
Sůl: 1,5 g

Specifikace

  • Obsah: 1 kg

Doplňkové parametry

Kategorie: Směsi na pečení 🎂🍰
EAN: 8719831542093

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola