Molen de Hoop Směs na chléb s nízkým obsahem sacharidů 1 kg Směs na hnědý pšeničný chléb se semínky a jádry
Kód: 2789Detailní popis produktu
Postup pekárny chleba
Vložte všechny ingredience do pekárny chleba. Zvolte program s dobou pečení 3 hodiny až 3 hodiny a 50 minut.
Pečení chleba v troubě (bez pekárny chleba)
Dodržujte ingredience/poměry z receptu na pečení chleba v pekárně chleba (viz výše).
1. Ujistěte se, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu (20–25 °C), jinak použijte tento výpočet: 3x požadovaná teplota těsta mínus teplota mouky, mínus pokojová teplota = teplota vody.
2. Z mouky, droždí a vody (nejprve ne všechnu vodu) vytvořte těsto v kuličce.
3. Poté v případě potřeby přidejte margarín (pokud je v receptu).
4. Nyní těsto dobře prohněťte, např. tak, že ho o pracovní desku rozeberete dlaní, spojíte, otřete atd. Nejlépe ne na nerezové pracovní desce, protože by těsto pak opět vychladlo. V případě potřeby zvolte na pracovní desku dřevěné prkénko.
5. Doba hnětení závisí na vašich zkušenostech s hnětením, ale bude to nejméně 5–10 minut. Hnětení vám umožní i silný kuchyňský robot.
6. Těsto je dobré, když je pružné, „suché“ a hladké. Pomalým oddělováním kousku těsta (s trochou mouky na prstech) můžete vytvořit velmi tenkou průhlednou membránu. Pokud je tomu tak, pak je těsto dostatečně prohněté.
7. Nyní z tohoto těsta vytvarujte pěknou pevnou kouli (bouli) s hladkou slupkou a nechte ji kynout ± 30 minut na teplém místě (20–25 °C). Během kynutí těsto přikrývejte potravinovou fólií nebo mírně vlhkou utěrkou, abyste zabránili chladu, průvanu a/nebo vysychání těsta z vnější strany.
8. Po 30 minutách tuto kouli nebo špičku zploštěte, případně ji rozválejte kulatou tyčkou tak, aby měla délku 2x delší než chlebová forma. Nyní konce jeden po druhém přehněte a nechte 1x delší než chlebová forma. Poté těsto znovu pevně srolujte odshora dolů a vložte ho do chlebové formy s posledním švem na dně chlebové formy.
9. Nechte těsto znovu kynout ± 40 minut a poté ho vložte do předehřáté trouby na 200 °C/220 °C. Při vkládání do trouby také postříkejte spodní plech trouby trochou vody, aby se vytvořila pára, a dvířka znovu rychle zavřete.
10. Po 35–40 minutách by měl být chléb propečený a mít pěknou zlatavě hnědou barvu ze všech stran. Pokud ne, příště chléb vložte do trouby výše nebo níže, nebo upravte teplotu trouby.
11. Chléb ihned po vyndání z trouby vyjměte z formy a nechte ho odpařit.
12. Čerstvě upečený chléb je hotový, když na něj poklepete zní „dutě“.
Proč zvolit nízkosacharidový chléb?
Existuje několik důvodů, proč zvolit nízkosacharidový chléb. Možná chcete omezit příjem sacharidů, abyste zhubli, a/nebo proto, že chcete zdravější životní styl. V obou případech se pak často chleba vzdáte, ale díky nízkosacharidové směsi na chléb od Molen de Hoop to již není nutné! Čerstvý domácí chléb je samozřejmě nejchutnější. Takže byste chtěli jíst méně sacharidů, ale přesto si vychutnat čerstvý domácí chléb? Pak si odteď pečte chléb s nízkosacharidovou směsí na chléb Molen de Hoop 1 kg!
Složení:
Pšeničná mouka; pšeničný lepek; lněné semínko; sezamová semínka; pražené sójové granule; slunečnicová semínka ; sójová mouka; pšeničná vláknina; emulgátor: E472e, E322 ( sója ), E482, E471; sůl; žitná mouka; pražená žitná sladová mouka; regulátor kyselosti: E508; pražená ječná sladová mouka; zlepšovač mouky: E300; pšeničná sladová mouka; enzymy ( pšenice ). Tento výrobek se vyrábí v zařízení, které také zpracovává obiloviny obsahující lepek, ořechy, sezamová semínka a mléko.
Alergeny viz složky vytištěné na obalu .
Nutriční hodnoty na 100 gramů:
Energie: 1618 kJ / 387 kcal
Tuky: 14 g
z toho nasycené: 2 g
Sacharidy: 38 g
z toho cukry: 2 g
Vláknina: 16 g
Bílkoviny: 24 g
Sůl: 1,5 g
Specifikace
- Obsah: 1 kg
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi na pečení 🎂🍰 |
---|---|
EAN: | 8719831542093 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.